12 sfaturi de neratat pentru design interior3 min

12 sfaturi pentru design interior

Considerați aceasta o consultație gratuită de design pentru a vă ajuta să vă stilați și să vă mobilați casa !

Când vine vorba de a face o casă să se simtă ca o casă, există mai mult decât se vede. Adunarea unei camere și transformarea caracteristicilor pentru a o face funcțională și elegantă, dar familiară, nu este adesea o sarcină ușoară. De la a afla ce vopsea funcționează cel mai bine în diferite încăperi și opțiuni de iluminat până la locul unde să plasați mobilierul – există atât de multe elemente de luat în considerare. Acolo, ajutorul și expertiza unui designer de interior devin neprețuite.

Indiferent dacă renovați o casă întreagă, înfrumusețați bucătăria sau adăugați o pată de culoare pentru a împrospăta camera de zi – aceste indicații utile pentru bricolaj și decorare nu trebuie ratate. Designerul de interior principal Cristina N. ne împărtășește sfaturile și secretele de designer pentru a obține cunoștințe din interior pentru transformarea caselor ca un profesionist.

1. Fă-l al tău

Ține minte că este casa ta. „Nu există drepturi sau greșeli în designul interior, fiecare are potențialul de a-și proiecta propria casă”, spune Cristina N. „Este doar o chestiune de a obține un ochi pentru asta. Amintiți-vă că aveți controlul, luarea în considerare a ultimelor tendințe merită, dar întotdeauna puneți-vă propriul rol personal pe ceva pentru a-l face special. Casa ta este locul în care îți petreci cea mai mare parte a timpului, așa că spațiul trebuie să te reflecte.’

2. Căutați inspirație pentru design pentru un moodboard

„Transformați-vă interioarele de la obosit la revitalizate, adunând imagini inspiraționale din reviste, Instagram , Pinterest etc”, ne sfătuiește Cristina N. „Odată ce ai o colecție puternică, vei începe să vezi aspectul pe care ai dori să-l obții. Crearea unui moodboard este o modalitate excelentă de a vă folosi creativitatea pentru a dezlănțui orice inspirație de design ascunsă pe care ați văzut-o în mod subconștient.’

Cristina N continuă să explice cum face acest lucru: „Cumpărați o placă mare de spumă și ace de la magazinul local de artă sau de papetărie și adunați mostre, imagini, mostre de țesături, tapet, mobilier și podele pe care ați dori să le utilizați. În acest fel, poți vedea cum s-ar așeza toți împreună în cameră. Subliniind, este important să adăugați texturi prin pardoseli, covoare și țesături, cum ar fi catifea, lâna și tweedul. Pune mood board în cameră și trăiește cu ea pentru o vreme.

3. Luați în considerare culorile și țesăturile

„Începeți să vă concentrați pe culorile pe care doriți să le utilizați – pentru pereții sau tapetul pictați, mobilier, jaluzele și perdele. A treia culoare ar putea fi un punct culminant pentru perne, abajururi, pilote de pat și accesorii, cum ar fi o față de masă sau chiar un tablou.’

Cristina N oferă acest sfat genial: trei culori sunt întotdeauna mai bune decât două – folosește aceste culori în toată camera.

4. Încercați înainte de a cumpăra vopsea și hârtie

„Nu uitați că culorile se pot schimba în funcție de iluminare, așa că cumpărați vase de probă și vopsea”, avertizează Cristina N. „Vopsează cel puțin petice de vopsea de dimensiunea A2, pe pereții cei mai deschisi și cei mai întunecați din aceeași cameră – pentru a vedea cum lumina naturală afectează umbra.” Acest lucru este eficient în special pentru a găsi cea mai bună vopsea albă, deoarece se schimbă atât de mult în lumină.

Același lucru este valabil și pentru tapet, „Lipiți mostre de tapet pe pereți și plasați mostre mari returnabile peste mobilierul existent sau fixați-le pe perdele și jaluzelele existente. Stai înapoi și vezi ce crezi! ea se entuziasmează.

5. Transformă vechiul în nou

„Dacă ai o pânză goală, este mai ușor, dar mai des trebuie să lucrăm cu canapele sau covoare existente etc. Privește cu atenție covorul și vezi dacă poți lucra cu culorile din el. Poate poți tapița vechea canapea preferată pentru a-i da o nouă viață? Decideți dacă sunteți cineva căruia îi place modelul sau simplu; tradițional sau contemporan; și uită-te la o roată de culori sau la natura însăși pentru a vedea ce culori se potrivesc cu ce. De exemplu, roz și roșu cu verde, portocaliu cu ou de rață, galben cu gri și albastru.

6. Măriți mobilierul

„Decideți asupra mobilierului pe care îl doriți în camera dumneavoastră. Gândește-te la scară, într-o cameră mare ai nevoie de o canapea mare și taburet’, ne sfătuiește Cristina N. „Majoritatea designerilor recomandă ca chiar și camerele mici să aibă o singură piesă mare, chiar dacă este o tăblie într-un dormitor. Un echilibru de piese mari și mici va crea un spațiu de locuit atrăgător.

7. Analizează aspectul și fă-ți timp

„Colectează piese pe măsură ce le dai peste ele, astfel vei cumpăra lucruri de care te-ai îndrăgostit. În loc să te mulțumești cu ceea ce este disponibil în anumite magazine sau online la momentul în care ai nevoie de ceva’ sunt cuvintele înțelepte ale Cristinei N. „Puteți petrece timp analizând aspectul și culorile camerei dvs. cu accesorii. Cu cât ai mai mult timp să adaugi lucruri în casa ta, cunoștințele tale de design interior se vor extinde, deoarece poți înțelege ce funcționează cel mai bine cu anumite caracteristici.

8. Comandați mostre returnabile

„Odată ce ți-ai restrâns alegerea și ai o idee bună despre ceea ce ți-ai putea dori, comandă niște mostre returnabile”, dezvăluie Cristina N. „Aceștia sunt jumătate de metru de țesătură care funcționează cel mai bine drapat peste spătarul scaunelor și fixat pe perdele și jaluzelele existente. Testul va vedea dacă mai ești mulțumit de ele după câteva zile. Aceasta este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vedea cum arată țesăturile în raport cu culorile vopselei.’

9. Fii îndrăzneț cu ideile de vopsea

Zilele regulilor stricte de vopsea au trecut, cheia designului interior în vremurile moderne este să îmbrățișezi ideea de vopsea care funcționează pentru tine. Nu mai există reguli de vopsire a cadrelor ușilor, plintelor și tavanelor într-un alb strălucitor – de fapt, unii designeri de interior de top se opun! Sfatul Cristinei N pentru vopsirea plintelor este un schimbător de joc, ea explică cum pictarea plintei în aceeași culoare ca și pereții poate ajuta să facă camera să se simtă mai mare.

10. Amintiți-vă că măsurarea este cheia

„Timpul de decizie are loc când măsori ferestrele”. Asigurați-vă că aveți măsurătorile corecte înainte de a vă gândi măcar să comandați jaluzele sau perdele în anumite camere.

11. Adăugați finisaje

„Tusurile finale sunt partea distractivă!” exclamă Cristina N. „Abajururile, covoarele, pernele, tablourile și plantele pot face o diferență enormă, dar uneori sunt greu de ales până când pereții sunt vopsiți sau tapetați și perdele. Chiar și culorile de pe cotorul cărților dintr-un raft cu cărți, o aruncă pe spatele canapelei sau dintr-o ceramică de bucătărie, fețe de masă, creează oportunități pentru accente de culoare.

12. Umpleți o cameră cu un parfum caracteristic

Ia notă de stilul hotelier și dă casei tale un parfum caracteristic, este incredibil cât de mult îți poate transforma aceasta casa. Hoteluri de lux care selectează un parfum cheie pe care să îl aibă peste tot, care apoi devine asociat cu acel loc – adoptă-l alegându-ți propriul miros specific pentru casă, pentru a implica scenele. Nu există un loc ca acasă, așa că asigură-te că toate simțurile tale sunt avertizate de sentimentul de casă în momentul în care treci pe ușă. Utilizați cel mai bun parfum de casă pentru dvs. prin lumânări parfumate, difuzoare și uleiuri esențiale.

Asigurați-vă că utilizați această înțelepciune pentru următorul proiect de decorare.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru a evalua pagina !

Rata medie / 5. Voturi:

Fii prima persoană care evaluează această pagină.